expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Jak nejúčinněji rozmrazit okna na autě?


Zasněžená a namrzlá okna aut patří k tradičním starostem motoristů v zimním období. Tehdy se na autě může vytvořit tenká vrstva zledovatělé vlhkosti, ale někdy to bývá i docela silná vrstva ledu a sněhu. Nejhůře bývají rána když spěcháme do práce a musíme ztrácet čas otravným škrábáním auta, nebo čekáním dokud samotné topení rozmrazí námrazu. Okna je třeba rozmrazit nejen proto, že to požaduje zákon, ale zejména kvůli bezpečnosti. My víme jako otravný a nepříjemný proces rozmrazování oken urychlit na několik desítek vteřin. Ať se líbí, představujeme vám rozmrazovače oken!



„Lidové“ řešení jak rozmrazit okna

Určitě jste se již setkali s nejlevnějším a dostupným řešením rozmrazení oken horkou vodou. Nikdy nelijte horké tekutiny na okna aut!!! Teplotní šok způsobí okamžité prasknutí či dokonce rozsypání skla. Stačí k tomu drobné, pouhým okem neviditelné, poškození například od kamínku, a levný trik se najednou změní na drahou výměnu celého okna.

Zároveň je třeba připomenout, že horká voda negativně ovlivňuje i ostatní části auta. Způsobuje mikroskopické trhlinky v laku, které časem povede ke korozi. Může poškodit lepidlo, které je po stranách okna a tím pádem dojde ke ztrátě těsnosti spoje. Negativní vlivy má také na plastové části.

Rozmrazovač oken a zámků

Nejpoužívanějším způsobem rozmrazování oken je klasická škrabka . Odstraňování ranní námrazy tímto způsobem však trvá příliš dlouho. Zároveň škrabka představuje pro okna nemalé riziko! Při odstraňování se námraza láme na ostré krystalky a na okně pod ní jsou navíc mikroskopické částečky prachu. Kombinace těchto faktorů může vést k snadnému poškrábání oken, které sice nebude viditelné pouhým okem, ale ukáže se za zhoršených světelných podmínek.

Nejlepší a nejbezpečnější silniční k čištění oken od námrazy jsou rozmrazovače oken a zámků . Většinou se používají ve formě spreje. Jejich účinnost je velmi dobrá ai silnější námrazu dokáží rozpustit za pár desítek vteřin.

Při koupi rozmrazovače oken nedoporučujeme sahat po levnějších výrobcích, protože jsou obvykle jednoduchými látkami, které nemusí být vůbec účinné při nižších teplotách. Zároveň je třeba informovat o tom, že mohou poškozovat další části oken.

Rozmrazovač oken a zámků Autoglym De-Icer

U nás jednoznačně doporučujeme rozmrazovač oken a zámků Autoglym De-Icer 500 ML . Jedná se o velmi kvalitní a extrémně účinný rozmrazovač oken a zámků, který si poradí s námrazou za několik desítek vteřin. Je efektivní i v horších mrazech až do -50°C. Rozmrazovač neobsahuje vodu, a proto nehrozí znovu namrzání oken. Oproti levnějším výrobkům neobsahuje žádné mastné látky, které je pak náročné z oken odstranit. Autoglym De-Icer je šetrný k laku, plastům a pryži, proto se jeho použití nemusíte obávat.

Jak používat rozmrazovač oken?

Používání rozmrazovače oken Autoglym De-Icer je velmi snadné. Pokud je na oknech silnější námraza se sněhem, nejprve doporučujeme metličkou odhrnout sníh. Následně rozmrazovač oken stačí nastříkat na okna a nechat působit přibližně jednu až dvě minuty. Po aplikaci můžete vidět, jak okno zůstane čisté a bez námrazy. V případě běžné ranní námrazy vidíte účinky v podstatě ihned! Námraza vám bude mizet rovnou před očima během aplikace a okno zůstane čisté do několika vteřin. Vodu vytvořenou z námrazy pak doporučujeme setřít pomocí stěračů nebo gumové stěrky, aby nedošlo k jejímu znovu zamrznutí. Autoglym De-Icer umíte dokonce použít i na rozmrazení dveřních zámků, stěračů či na gumová obložení oken.

I vy už používáte rozmrazovač oken a zámků? Nebo dáváte raději přednost otravnému rannímu škrábání námrazy pomocí škrabky? Dejte nám o tom vědět v komentářích na našich sociálních sítích.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

review-person-icon
Spokojený zákazník

zakoupeno na runder.cz 22.08.2024

100%
  • + Rychlost, flexibilita, ochota
review-person-icon
Spokojená zákaznice

zakoupeno na runder.cz 13.09.2024

100%
v pohodě z domova
review-person-icon
Spokojený odběratel

zakoupeno na runder.cz 08.09.2024

100%
  • + Rychlá doprava
  • + Produkt souhlasí
Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku